59-годишният софиянец Владимир Методиев Колев продължава да отрича, че е карал колата, с която преди повече от година беше прегазен преди повече от година велосипедиста Евелин Дуков. Пред медии той разказа своята версия за случилото се. Според разказа му, той бил на работа в базата. Кой е взел колата и как се е стигнало до ППТ-то с жертва, Колев не знае.

Окръжна прокуратура – Бургас гледа днес делото срещу Колев. Адвокатът му – Радостин Пенев /на снимката долу с Колев/, поиска трите експертизи – техническата, психиатричната и съдебно-медицинската да бъдат отново направени, но от вещи лица от София. Мотиви – противоречия между вещите лица по отношение на трите експертизи. Двама от тях изказали друго мнение, което адв. Пенев ще оповести по време на съдебните заседания.

Припомняме, че Колев е подсъдим за това, че на 03.12.2017г. в гр. Приморско, ул. „Трети март“, непосредствено след кръстовище в посока изхода на Приморско, срещу бензиностанция, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение и, управлявайки превозното средство със скорост 94 км/ч – превишена за населеното място, навлязъл в средната пътна лента. Тя е предназначена за насрещно движещи се превозни средства. Така мъжът допуснал ПТП с насрещно движещия се по пътното платно велосипедист Евелин Дуков и по непредпазливост причинил смъртта му.

Деянието е извършено в пияно състояние – 2.70 промила на алкохол в кръвта, деецът е избягал от местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай.

Съжалявам за момчето, но не аз карах колата. Невинен съм. Това заяви пред още журналисти Владимир Колев.

 

 

Прокуратурата поиска мярката на Колев да бъде променена в „задържане под стража“, тъй като той не бил открит на посочения от него адрес за връчване на призовката за делото. Освен това пред съдебния състав Владимир Колев посочи, че работи в строителството, но на въпрос за работодателя, той не можа да отговори коя е фирмата. Неговият адвокат контрира посочвайки, че Колев се явява на съдебното заседание, дава обяснения пред разследващите, освен това се грижи за майка си, която страда от деменция. Стана ясно обаче, че жената е настанена в хоспис.

Съдът взе решение да измени мярката в „домашен арест“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 + thirteen =