С решение на Министерски съвет правителството одобри средства в размер на 1 000 000 лева, които да бъдат преведени към бюджета на Община Поморие, за детска ясла в УПИ IV, кв. 11 по плана на Ахелой.

Проектът на Община Поморие е за изграждане на нова двуетажна сграда  – детска ясла за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, като филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”. Сградата ще е разположена в непосредствена близост до съществуващото училище и детска градина

Двете яслени групи ще разполагат с достатъчно пространство за игри и занимания на малките деца. Всяка група ще има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра.

В двора също ще има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда ще разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг.

Всички дейности ще се изпълнят с материали  съгласно санитарно–хигиенните изисквания. Проектното решение предвижда настилките да са от гранитогрес, теракот и ламинат, стените на тоалетните от фаянс на височина минимум 2,00 м., а всички тавани и останалите стени да са боядисани с латекс. Дограмата е PVC . Предвидена е каменна облицовка и облицовка с декоративни тухли частично в зоната на партера и втория етаж

„Благодарение на финансовата подкрепа на правителството ще решим още един дългогодишен проблем в Ахелой, а именно осигуряване на подходяща среда за занимания и игри на най-малките. Липсата на детска ясла е въпрос, който разискваме с майките от Ахелой от години и наистина се радвам, да поднеса тази новина като коледен подарък за всички тях.”, каза кметът Иван Алексиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 + eleven =