Младежите от „Движение България на гражданите“ организираха благотворителна изложба, целяща набирането на средства за закупуване на детски народни носии. 25-те снимки в изложбата са дарени от бургаски фотограф и са заснети на първия Кукерски фестивал в Бургас, който се проведе през октомври месец. Събраните средства от изложбата ще бъдат дарени на детска градина, която има паралелка за народни танци.

Събитието бе част от традиционната коледна кампания на МДБГ-Бургас „Дар до сърце“, а изложбата бе открита в галерията на Дружеството на бургаските художници

Инициативата не е само на Движение „България на гражданите“ и Младежката ни организация, но и многото хора, които застанаха зад нея. Кукерският фестивал бе много пъстър и предизвика голям интерес в бургазлии, а днешната изложба е едно продължение. Искаме да подкрепим талантливите деца и през годините всяка наша инициатива е насочена към тях„, каза общинският съветник Живко Табаков.

Антон Иванов и Ралица Иванова от Младежка организация на ПП „Движение България на гражданите” бяха основните действащи лица в организирането на изложбата.

Те призоваха всеки, който има възможност, да подкрепи българските традиции, като закупи един от красивите фотоси

Всяка от 25-те снимки беше на стойност 100 лв. В залата бе поставена и дарителска кутия, в която посетителите можеха да пуснат и по-скромно дарение. Така до края на вечерта се събра сумата от 1500 лв., която ще отиде при бургаска детска градина за закупуване на народни носии.

Фотосите, които не бъдат откупени по време на изложбата, ще бъдат изложени в офиса на ДБГ-Бургас до 20 декември. Всеки, който желае да ги разгледа, може да го направи на ул. „Фердинандова“ 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви