Шестима бургаски състезатели ще изпратят 2018 г. с участие в Държавните лични първенства по тенис на закрито за юноши и девойки до 16 г. и до 12 г.

Директно от основната схема при U16 днес стартират четирима тенисисти на ТК „Авеню”. Това са вторият поставен Динко Динев, четвъртият в листата Ивайло Дечев и седмият Драгомир Драганов. Четвъртият представител на ТК „Авеню” е Стела Пеева, която в третия финален квалификационен кръг победи Виктория Лазарова от ТК „Бароко Спорт” с 6:1, 6:4, и продължава в основната схема при девойките. По-рано, във втори кръг, Стела се наложи над Илайда Юзтюрк с 6:2, 6:0.

Държавното лично първенство по тенис на закрито се провежда на кортовете в зала „София” и ще продължи до 21 декември. Основна схема е съставена от 16 състезатели (12 директно приети + 4 от квалификациите).

По същото време, отново в зала „София”, започнаха мачовете от основната схема и на Държавното лично първенство по тенис на закрито за момчета и момичета до 12 г. Тук бургаското участие е свързано с талантливите представителки на ТК „Черноморец” Габриела Иванова и Маргарита Петрова, които надвиха съперничките си от „Славия Бомел 9”.
В първи кръг Маргарита Петрова победи Александра Ляпева с 6:1, 3:6, 6:3, а Габриела Иванова с лекота се справи срещу Дара Марчева с 6:1, 6:2.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eleven + eight =