Христо Стоичков

На 16 декември (неделя) от 18 часа Бургас ще посрещне най-великия български футболист на всички времена – Христо Стоичков. Повод за гостуването на Камата в морския град е биографията му, излязла от печат на 25 октомври.

Със себе си на срещата с домакин Гранд Хотел и СПА Приморец той ще донесе и трофея, който го маркира като най-добър футболист на 1994 г. – Златната топка.

Оригиналната статуетка ще придружава Стоичков в петте града, в които той ще се срещне с България, на по автобиография с автограф.

„Христо Стоичков: Историята“ Камата написва в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков, а издател е „Софтпрес“. Първият тираж за изчерпва за три дни, а новите отпечатани 20 хил. копия са допълнени със снимков материал от премиерата на творбата. На срещите с публиката в страната ще има налични бройки от второто разширено издание.

Книгата съдържа цял един живот, на един велик българин и се чете леко, приятно и бързо.

Забавните моменти и оригиналния език и хумор на Камата са ярки и изобилстват. Христо Стоичков е имал своите трудности, но със специфичния си светоглед представя и тях не като непреодолими планински върхове, а като поредните предизвикателства, които са го амбицирали – и са част от това, което е днес. Изобщо не е нужно да сте футболен фен, за да ви допадне „Историята“. Тя не е безкрайна поредица стадиони, статистики и сухи факти, а емоция, път и развитие, от кварталните прашни улици, до 100-хилядната публика на „Камп ноу“, многобройни 8-ци, капитански ленти, победи не само във футбола – но и в белота, до „Господ е българин!“ – и отвъд.

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + nine =