Екатерина Капрова
Какво мисля

–         Знаеш ли, че  Пешо станал пе…раст?

–         Ама в добрия смисъл, или взима пари назаем и не ги връща?

Както се вижда и от народното творчество, българите се интересуват повече от това, което е в джоба им / или не е /, отколкото от това кой с кого си ляга. За нас гей не е мръсна дума, но пе…раст е. Не бързайте да скачате с брадвата!

Става въпрос не за сексуална ориентация, а за душевно състояние.

Гей е този човек, който има предпочитания към собствения си пол. А пе…растът е онзи, който иска да си показва голия задник по паради и настоява не само да има право на това, не само останалите хора да го приемат, но и да му се плаща, защото е онеправдан, малцинство, неприет, низвергнат от обществото.

А това страшно дразни останалите.

Това, че ЕС е дал 200 000 евро за един проект на ГЛБТ / Гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални /, който цели поощряване и популяризация на София прайд и за целта дружеството на т.нар. „различни” „украси” няколко града със странни  и скандални за повечето хора билбордове. Онези хора, които не само нямат достъп до европроекти, но и плащат с данъците си, за да може гейове, лесбийки, бисексуални и трассексуални да популяризират предпочитанията си по централните улици.

Оставям настрана какво се налага да обясняват на децата си. Това е въпрос на домашно възпитание и до къде стига толерантността, на която учим подрастващите.

Аз лично съм последният човек, който ще тръгне да протестира срещу хомосексуалните или да ги сатанизира. Неведнъж съм казвала и не го крия, че имам много близки приятели, които предпочитат собствения си пол. И това никак не ми пречи. Въпрос на личен избор. Но съм убедена, че никога няма да ги видя на гей парад или афиширащи личния си живот на билбордове.

Тези хора, които са сложили билбордовете,

не протестират за нарушените си права, защото никой не пречи на когото и да е да си ляга с когото поиска.

Вярно е, че гей браковете у нас не са разрешени, но ако толкова им се прежени, могат да го направят в някоя друга държава от ЕС, в която това е разрешено.

Не знам защо за някои от тези хора е толкова важно да се покажат на всички и да парадират с различността си. Ниско самочувствие, желание да те харесат или просто начин да си намериш партньор, показвайки прелестите си в кожени дрехи, паунови пера или розов пух, качен на платформа и кълчещ се из улиците на София.

Идва ми да кажа, че под най-красивата паунова опашка се крие обикновена трътка, както е казала една руска писателка. Обаче не е точно така. Защото точно под тези паунови опашки се крие много по-голяма вероятност „любовта” да завърши с антибиотици. При това в най-добрия случай.

Но аз се увлякох по гей парада, който много ме дразни, както и повечето българи.

В случая той е само едната цел в европроекта за 200 000 евро.

Другите цели били да приемаме и да поощряваме различността. Приемаме я. Но не ставайте нахални. Не я поощрявам. Ако човек си е такъв, а това най-често се определя в пубертета, то няма какво да се направи. Няма как да стане отново хетеросексуален. Това не се лекува с хапчета, а и повечето хомосексуални не смятат, че това е болест. И не е. Тези хора не са втора употреба, не са второ качество, не са отритнати от обществото / даже напоследък много от тях просперират точно заради тази си особеност /. Не е нужно да се крият и да се страхуват или срамуват. Хора като хора. Просто спят с някой от същия пол. Туй то. Голям праз!

Само че някой е убедил ЕС, че това е голям проблем у нас и трябва да се направят специални билбордове, които да заврат в носа но обществото хомосексуалната любов. Ало, ЕС, няма нужда! Давайте си парите за нещо смислено.

Ако наистина са за малцинствата, дайте ги за кампания циганчетата да ходят на училище.

Гейове, лесбийки, бисексуални и трассексуални не са малцинство – нито по майчин език, нито по произход, нито са бежанци, нито нищо. А това означава, че билбордовете, които така разгневиха хората в Бургас и Варна, са чиста провокация. Вероятно търсена, за да покаже на ЕС, че в България масово хората са хомофоби, а това пък означава, че трябва да се дават още пари, за да може обществото да приеме различните.

Ей, ГЛБТ, много сте хитри! Шапка ви свалям! Как само ни накарахте да ви отчетем проекта.

А дали ви пука, че това изобщо не е в услуга на хората, които не искат да се афишират и да си показват интимните части по парадите? А любовта си споделят, като всеки нормален човек, у дома.  Независимо с кого.

Екатерина Капрова

4 КОМЕНТАРИ

 1. Катя,
  Много мислих дали да реагирам на горната статия/ мнение , но накрая не издържах- сърце юнашко и т.н.
  Не ми хареса, ама хич.
  Едните викаш били гейове, пък другите педераси.
  Едните си стояли тихо и не притеснявали никого със сексуалната си ориентация , пък другите си слагали паунски опашки и се афиширали. Даже дефилирали.
  Мани ти това, ми взели едни пари от данъкоплатците за да поставят билборди, с които да се афишират още повече!
  Хайде да ги почнем от горе на долу.
  1. Гейове и педерасти ( в твоя наратив) имат едно общо- липса на избор що касае сексуална ориентация. Аз също бих избрал да не съм от “ отбора“ на Волен Сидеров, например, но какво да го правиш- природа.
  2. Тези, които си стоят тихо, викаш, са по-симпатични от онези по прайда. Ми ние, когато си пускахме дълги коси и носихме цветни дрехи, май не е трябвало?(да не говорим, че нас най- много да ни вкарат в районното и да ни теглят бой и подстрижка). Кате, ние си бяхме прайд, но с много по-малък залог от този на тези, които ти с лека ръка отхвърляш.
  3. Билбордове. Пари. Данъкоплатците. Първите са направени с много вкус и естетически издържани. Второто и третото идват директно и индиректно от мен. Да, от мен. Данъкоплатец в Холандия. Както аз, така и 98 процента от хората, които сме платили за тези билбордове нямаме нищо против съдържанието им и/ или посланието им.
  4. Имаш приятел гей. Той със сигурност може да спи с когото си пожелае. И сигурно го прави. Като изключим това, какви други права има той в България?
  5. А, чакай, че се сетих-той може да спи с когото си пожелае, но тайничко. Щото могат да го пребият. Което няма да бъде дефинирано като „hate crime“,ама то в България ние жените си бием, за педерасите ли ще мислим…
  6. Все ми се ще да мисля, че целта на тези билбордове не е да направи от децата ни гейове. Аз и да мисля ,и да не мисля, то не може- или се раждаш такъв, или не. Ще ми се да вярвам, че целта е друга. Опитвам се да я дефинирам и не успявам. Наистина. Каква може да бъде целта на плакат с послание : “ Няма страшно, това е просто любов“ ?

  Кате..

  • Шапка ти свалям! Точно в десетката! Нямам против никой и нищо, но не искам да ми се натрапва нечия сексуалност. Не ми е приятно и не го приемам и мисля, че имам право на това. Моите гей приятели също не биха се целували с кожен камшик в ръка на София Прайд. Благодаря, че отрази и от този ракурс проблема!

  • Много точно казано! Да не говорим за следното изречение : “ А пе…растът е онзи, който иска да си показва голия задник по паради и настоява не само да има право на това, не само останалите хора да го приемат, но и да му се плаща, защото е онеправдан, малцинство, неприет, низвергнат от обществото.“ …Аз по БГ Прайдовете такова нещо не съм видяла, пък не знам! Поне като говорим за Парадите в България, да даваме примери и факти от БГ парадите! 🙂

 2. Скъпа ми Кате,
  Поздравления за страхотната позиция !!!
  Подкрепям те напълно във всичко !!!
  Страхотна си,просто !!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви