Двукратната носителка на „Оскар“ Jodie Foster е влюбена в еко-трилъра „Жена на война“, която е предложението на Исландия за чуждоезичен „Оскар“. И затова е решила да направи англоезична версия на филма, на която ще е копродуцент и режисьор и ще изпълнява главната роля, съобщава cinefish.bg.

Foster ще играе Halla – учителка по музика, която е страстна защитничка на околната среда и затова обявява война на местната алуминиева промишленост, унищожила девствените гори на Исландия. Действията й ескалират до промишлен саботаж, но тогава получава писмо с новината, че молбата й за осиновяване е одобрена и едно момиченце я очаква в Украйна.

„Този филм ме разтърси изцяло“, споделя Foster. „Толкова съм развълнувана от възможността да направя американска версия на тази красива вдъхновяваща история. Halla е истински стожер на планетата, силна жена, която е готова да рискува всичко в името на справедливостта. Но не без сериозни злополуки по пътя си“.

Звездата от „Мълчанието на агнетата“ ще пренесе действието от Исландия в американския Запад. За момента тя отказва да сподели повече подробности. Това ще е петият режисьорски опит на Foster, който идва две години след „Пулсът на парите“ с George Clooney и Julia Roberts, който също разказваше за едноличния бунт на един човек срещу корпоративните гиганти.

ФМ+

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви