Казва се Тиаго Силвейра, на 12 години е, живее в Бразилия и снимката му как се плацика в един вир с два ягуара, обиколи света. Хищниците, които са трети по големина в семейство котки (след тигъра и лъва), се славят с най-силната захапка в котешката фамилия, затова и кайманите в джунглата са в менюто им.

Според мнозина, зърнали снимката, става дума за монтаж. „Някои от приятелите ми казват, че снимката е монтаж, но на много хора тя им харесва и искат да опознаят ягуарите“, каза 12-годишното момче пред Би Би Си Бразилия.

Тиаго е син на биолозите Леандро и Ана, които работят в Института за ягуари в Бразилия в щата Гояс. От бебе той живее и играе с тези котки. „Синът ми расте в обкръжението на ягуари и от бебе е свикнал с тях“, обяснява бащата Леандро.

„Естествено, слагаме ограничения, но той вече сам знае как да се държи с тях, на него това му идва естествено“.

Според таткото ягуарите не считат хората за плячка, а просто реагират на нашите действия и движения, поради което те трябва да се уважават. „Когато един ягуар иска близост, той идва сам. Не са социални животни, но с хората може да създадат връзка за цял живот“, уверява той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви