BATTISTA -суперколата

Automobili Pininfarina анонсира, че първата в историята на компанията кола- луксозен суперспортен електромобил, ще се нарича BATTISTA. И световната му премиера ще се състои по време на международното изложение в Женева през март следващата година.

Хиперкарът BATTISTA ще бъде произведен ръчно в изключително лимитирана серия. И, според анонса на Automobili Pininfarina ще се превърне в най-бързата и мощна италианска кола, произвеждана някога в Италия.

Без да навлизат в подробности,

от Automobili Pininfarina коментират, че BATTISTA ще бъде изпълнен с изцяло карбоново купе.

Мощността му ще бъде 1900 конски сили, а въртящият момент ще достигне умопомрачителните 2300 Нм. Електрическата кола би трябвало да бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди и да разполага с потенциал да развие над 400 км/ч. В същото време прогнозираната автономност е над 480 километра.

Не повече от 150 екземпляра на BATTISTA ще бъдат налични за закупуване от края на 2020 година, като базовата цена на електромобила все още не е определена, но ще бъде между 2 и 2.5 млн долара. От Automobili Pininfarina са разпределили квоти от по 50 автомобила за Европа, САЩ и Азия/Близкия Изток

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви