Трима души са били убити при стрелба снощи на коледния базар в Страсбург, съобщи министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, въпреки по-ранните съобщения за четирима загинали, предаде ДПА. Други 12 души са ранени, а шестима от тях са в критично състояние, заяви министърът пред журналисти в Страсбург.

Нападателят е участвал в две престрелки със силите за сигурност между 20:20 ч. и 21:00 ч., каза още министърът. Стрелецът обаче все още е на свобода, а в операцията по задържането му участват около 350 служители на реда, подкрепени от два хеликоптера.

Полицията е отцепила района и издирва стрелеца.

Името на нападателя е фигурирало в списъка със заподозрени в тероризъм лица. Той е на 29 години и е от Страсбург.

По време на престрелка с полицията е бил ранен, но все още не е заловен. Терористична писта излиза на преден план, според полицейски източници. Издирваният от силите на реда убиец е с досие, като в него е маркиран с буквата S, което означава, че представлява опасност за сигурността. Местните власти съобщават, че е ранен.

Според информация на в. „Гардиън“, въоръженият мъж е открил огън няколко пъти, на няколко различни места.

Френските медии съобщават, че във вторник сутринта полицията е направила обиск в дома на стрелеца и е смятала да го арестува, но той се е изплъзнал. В жилището му са намерени гранати.

Той северноафриканец по произход, но е роден в Страсбург.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви