За четвърта поредна година ПК „Метропол” ще бъде домакин на плувния турнир за „Купа Бургас”. Надпреварата ще се проведе на басейн „Парк Арена” на 15 декември, събота. Състезанието е под егидата на община Бургас и ще се осъществи със специалното съдействие на Отдел „Спорт” към общината.

 

От ръководството на ПК „Метропол” съобщиха за BurgasNews.com, че за първи път на турнира ще бъдат раздадени парични награди за най-добрите осем плувци в състезанието. Изявените спортисти, получили най-много брой точки по ФИНА, ще бъдат премирани, уточни председателят на бургаския клуб и главен треньор Хариета Гарибян.

Турнирът ще бъде официално открит в 13:30 часа на 15-ти декември. Сили в басейна бижу ще мерят най-малките плувци от бургаските клубове „Акулите”, „Започни да плуваш”, КВС „Бургас”, КВТ „Нептун” и домакина „Метропол”.

 

Седмица по-рано, големите състезатели на бургаския клуб се представиха много добре на Държавното първенство по плуване младша възраст в Пловдив и само липсата на късмет лиши част от тях от медал.

Павел Великов и Атанас Тотляков успяха да спечелят места в призовата петица в своите дисциплини. В някои от тях те останаха на по-малко от секунда от отличията. Атанас Тотляков финишира на две десети от бронза в дисциплината 200 м бътерфлай, класирайки се на четвърто място. Съотборникът им Христо Панговски, макар и само от година в плуването, постигна добри лични резултати.

„Доволна съм от представянето на момчетата. Дори и да останаха без медали, съм обнадеждена, защото виждам потенциал”, сподели треньорката им Хариета Гарибян.
В шампионата на басейн „Младост“ в Пловдив участваха 293 състезатели от 41 клуба.
Плувният турнир „Купа Бургас” ще се проведе на 15 декември, събота. Началото е в 13:30 часа на басейн „Парк Арена”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × two =