Македонското външно министерство с остра реакция след заплахата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че България ще попречи на Македония да влезе в НАТО и Европейския съюз, ако нашата съседка не признае общата ни история до 1944 година.

В декларация Каракачанов отбелязва, че няма да приеме хора с неясни възгледи и с обърнат прочит на историята да се промъкнат в НАТО и Европейския съюз, на гърба и за сметка на България и историческата справедливост. Още по-малко, внедрявайки задкулисно македонския език

Отговорът на Скопие не закъсня. В позиция на външното министерство се казва, че сключеното споразумение за приятелство предполага взаимно разбиране, уважение и загриженост за интересите на съседа.

От ведомството добавят, че Македония ще продължи своята активна, конструктивна и добросъседска политика в духа на подписания договор

„Подписахме споразумение за приятелство и ще изграждаме приятелство, но това предполага взаимно разбиране, уважение и загриженост за интересите на съседа. Република Македония и занапред ще продължи своята активна, конструктивна и добросъседска политика в духа на подписания договор с България и на европейските ценности, по които се водят двете страни”, пише в позицията на Македония.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви