Комикът Кевин Харт се отказа да води предстоящата церемония за наградите Оскар, след като бяха припомнени негови неуместни шеги по адрес на сексуалните малцинства, съобщиха световните информационни агенции.

Веднага след като Кевин Харт беше избран за водещ на 91-ата церемония за наградите Оскар, Съюзът на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD) се свърза с излъчващата церемонията телевизия Ей Би Си, с Академията за кинематографично изкуство и наука и мениджърите на актьора, за да „обсъди неговата хомофобска реторика и изяви в миналото“.

Припомнено е и шоу на комика от 2010 година, в което Кевин Харт казва: „Ако мога да попреча на сина си да стане гей, ще го направя“.

Първоначално Харт призова негативността да спре и заяви, че няма да позволи „тази лудост“ да го изплаши. Той увери също, че обича всички. Но впоследствие актьорът публикува видео, в което обявява, че повече няма да се извинява за стари свои изказвания,за които се е извинявал неведнъж и се отказва да бъде водещ на Оскарите: „Получих обаждане от Академията, общо взето ми казаха да се извиня за туитове от 2009-2010 година или ще трябва да намерят друг водещ за церемонията. Казах им, че няма да се извиня. Причината – вече няколко пъти съм го правил. И неведнъж съм обяснявал какъв човек съм сега за разлика от тогава. Правил съм го. И нямам намерение да го правя отново.

Същото количество енергия, което беше вложено, за да бъдат открити тези туитове, можеше да бъде използвано в откриването на отговорите, които съм давал по тази тема години наред. Храним троловете и ги награждаваме за стореното от тях. Но аз няма да го направя! Аз ще бъда себе си, няма да отстъпя! Благодаря на Академията за възможността, която ми дадоха, оценявам я, но ще пропусна. Без лоши чувства“.

Все пак Кевин Харт публикува извинение в Twitter: „Не искам да отвличам вниманието във вечер, посветена на толкова много изумителни таланти. Извинявам се искрено на LGBTQ общността за безчувствените думи, казани преди години“.

„Съжалявам, че съм засегнал хора . . . Развивам се и искам да продължа да го правя. Целта ми е да събирам хората, не да ги разделям. Благодаря на Академията, надявам се да срещнем отново“, написа още актьоът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви