Най-новото българско училище – бургаската Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), и бизнесът си подават ръка за развитие и на професионалното образование в областта на технологиите, електрическата мобилност и киберсигурността.

Председателят на БСК Радосвет Радев направи двудневна обиколка Черноморието, където се срещна с местните кметове и с членове на БСК. При посещението си в Бургас Радосвет Радев бе придружаван от Жорж Дерелиев – председател на Търговско-индустриална камара (ТИК) – Бургас, и Видка Вълчева – зам. председател на ТИК- Бургас.
В Бургас Радосвет Радев бе по покана на кмета Димитър Николов, по повод празника на града – 6 декември. По време на срещата председателят на БСК и бургаският кмет подписаха Меморандум за сътрудничество между БСК и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ).


Сътрудничество цели да подпомогне и разработването на иновативни учебни и изпитни програми и материали. В меморандума е предвидено прилагането на съвременни тенденции и средства за професионално образование и обучение. Бизнесът и професионалното училище ще проучват и възможностите за развитие на национални и международни партньорства в областта на информационните технологии, дуалното обучение.

Предмет на подписания меморандум е също и работата по програми за квалификация и преквалификация на преподавателите.

„Днес подписахме нещо, което ще създаде добър продукт, години напред. В професионалния мениджмънт и на градовете, влизат много техники от управлението на бизнеса. За съжаление в България не са много градовете като Бургас. Честит празник на всички вас! Не се отказвайте, господин Николов. Трудностите в мениджмънта са винаги да направиш нещо по по-различен начин, дори на ръба на закона. Бъдете успешни“, заяви след подписването на меморандума Радосвет Радев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви