При огромен интерес премина тридесет и осмото издание на шосеен пробег Никулден. В традиционната надпревара, по случай празника на Бургас, стартираха 110 любители на бягането от цялата страна. За първи път класиралите се до шесто място във всички възрастови групи си разделиха награден фонд от 4000 лв. Специални парични премии имаше и за най-добре представилия се и най-младия бургазлия.

Треньорката на бургаските тежкоатлетки от „Черноморец“ подкрепи участниците в пробега в компанията на сина си и бургаската топатлетка на „Европул“ Никол Андонова – носителка на две шампионски титли за девойки под 20 г.

Юношите и девойките пробягаха дистанция от 5 км, а мъжете и жените – 18 км.
Първи финалната права във възрастова група мъже пресече Сава Тодоров от „Дунав” /Русе/, а негов подгласник стана съотборникът му Стоян Владков. Третото място зае Йордан Петров от „Супер Спорт” /Варна/. В топ 6 финишира Боян Иванджиков.
Състезателят на „Атлетх2004” /Поморие/ се класира на пето място. Иванджиев получи и приза за най-добър състезател от Бургас.

Регионалният експерт в Министерството на младежта и спорта Атанас Атанасов заедно с Кремена Ковачева и Цветан Бахчеванов

При жените с голяма разлика победителка стана Радосвета Симеонова от „Добруджа 99” /Добрич/. Сребърния медал извоюва Кремена Ковачева от „Атлет 2004” /Поморие/. Трета в подреждането е Гюлсерим Сюлейман от Нови Пазар.
Тук призът за най-добър бургаски състезател отиде при Кремена Ковачева.

Отборът на Немска езикова гимназия

Класирането при юношите оглави Гени Семковски от „Тракия 96” /Пд/. Еркан Низам от „Евър” /Варна/ финишира с второ време, а трети приключи Чудомир Черногоров от „Атлет” /Карнобат/. Вангел Димитров от „Атлет 2004” /Поморие/, който се класира шести, взе наградата за най-добре представител се бургаски бегач.


При девойките златния медал спечели Наталия Кременска от „Черно море” /Варна/, среброто отиде при Петя Ковачева от „Супер Спорт” /Вн/, а бронза взе Алтен Атанасова от „Добруджа 99”. Приза за най-млад състезател взе Калоян Адамски от Бургас.


В шосейния пробег участваха и много ученици, сред които бяха и възпитаниците на Немската гимназия „Гьоте”.


Шосеен пробег Никулден се организира от СК „Маратонец” и община Бургас. Той е част от календара на Българска федерация по лека атлетика и популяризира бягането и спорта като начин на живот.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви