Алея на славата

На Празника си 6 декември Бургас почете най-ярките си звезди от театралната и киносцена с „Алея на славата“. Официален старт на експозицията, посветена на най-големите бургаски актьори бе даден със зрелищен мини-спектакъл – награждаваният мюзикъл „Кабаре“ на театрална трупа „Валери и приятели“. Преди младите таланти да превърнат елегантните пространства на инициатора и домакин на „Алея на славата“ Гранд Хотел и СПА Приморец в пълнокръвна сцена, към присъстващите приветствие отправиха Стефка Славова от името на 5-звездния Гранд на Бургас и Валери Еличов от името на Драматичен театър „Адриана Будевска“.

След встъпителните думи, гостите на изложба „Алея на славата“ имаха възможност настанени удобно в креслата в лоби бара на Гранд Хотел и СПА Приморец, с чаша бяло вино в ръка да потънат в магията на „Кабаре“. Сред тях бяха близки и приятели на актьорите, както и техни колеги артисти. Мюзикълът бе наситен с енергия, музика, танци, светлина. Валери Еличов обяви преди старта на спектакъла, че за някои от дарованията това е дебют на сцена, което обаче нито за момент не си пролича.  Младите актьори влизаха от едно амплоа в друго, сменяха костюми, пяха, танцуваха, играха и раздадоха себе си. Публиката видя всичко –

от впечатляващи музикални изпълнения, до балет и брейкденс.

Забавните моменти в шоуто бяха подчертан акцент, който допълнително подсили усещането за радостна емоция, което сценичната изява дава.

„Кабаре“ бе почит – спектакъл, който да предаде на публиката усещанията, които артистите имат на сцената.

Задоволството, веселието, но и труда, старанието, целенасочените усилия. Мюзикълът бе реверанс към актьорите на Бургас – към  тези, които са раздавали и раздават себе си на сцените – пълнят зрителя с емоции, без и за момент да си позволят собствените им трудни моменти и състояния да надникнат зад ролите и образите.

„Алея на славата“ 2018 събра великолепните

Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Катя Зехирева, Елжана Попова, Хиндо Касимов, Аглика Бояджиева, Димитрина Тенева, Стефан Рядков, Руси Чанев и Невена Мандаджиева.

Те очакваха публиката, която за пореден път да се докосне до тях – този път чрез информация, книги, снимки и сценични костюми, подредени в обща изложба. Ако не сте успели да ги видите – те още са там, в Гранд Хотел и СПА Приморец – и ще ви очакват до вечерните часове на неделя (9 декември).

Това е 4-то поред издание на „Алея на славата“  –

инициативата която осветява, събира и почита изявени в различни области – наука, изкуство, спорт, култура – бургазлии.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви