Девизът на компанията РетроАМИ е: “Ще превърнем всяка ваша мечта в реалност!”. В действителност тя се занимава с реставрацията и модернизацията на стари автомобили. Както и с осъществяването на ексклузивни дизайн-проекти на базата на съвременни автомобилни шасита. Например на базата на Lexus GS430 е създадена дизайн-Волга ГАЗ 21, а на базата на Lexus 570 ЗИМ ГАЗ 12.

Екипът притежава солиден многогодишен опит и за 15 години има зад гърба си над 100 завършени проекта. Има и няколко минисерии автомобили. Последните миниколи, предназначени за деца се правят изключително по поръчка и само на ръка. Затова просто нямат аналози в света.

РетроАМИ разполага с уникална техническа база за производство на всякакви миниколи.

Както и за реставрация на ретроколи, както и за постройка на Custom проекти. И е единствената на това ниво в цялата територия на бившия Съветски съюз. При тях са поръчвани проекти от Русия, Европа, Америка, Обединените арабски емирства и други страни. Сред клиентите са богати хора от списъка на Forbes, звезди на шоу-бизнеса, шейхове и олигарси.

Сред проектите им са двуместната Мини Волга 21 – автомобил за дечица на състоятелни хора с габарити 2900х1130х1100 мм, междуосие 1640 мм. Максималната скорост е 45 км/ч, спирачките са четири дискови, има възможност за ограничаване на скоростта на различни нива в диапазона 5-45 км/ч и дистанционен родителски контрол в рамките на половин километър.

Друг интересен проект са двете реплики на Caterham – за възрастни и за деца. При първата двигателят е от ВАЗ 21074, купето е покрито с кожа. При детския вариант габаритите са 2600х1135х950 мм, теглото е 260 кг, максималната скорост е 45 км/ч, налице са същите родителски контроли както при миниволгата.

Друг интересен проект е ГАЗ-21 Арарат. Под капака на колата е разположен двигателят на последната Волга – ГАЗ-3110i, от нея са предавателната кутия, която по поръчка може да се замени с автоматик, окачването и задния мост.

Инж. Иля Селиктар
Москва-София

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви