Много голяма е вероятността, обзавеждайки приземна стая, таванско помещение или друго пространство в дома, да имате проблем с ниския таван. Този архитектурен елемент може да има редица предимства и положителни качества в едно жилище, но за друго може да създава усещане за дискомфорт и визуално да натоварва интериора. Ако не искате да се впускате в сложни ремонти и реконструкции, можете оптически да направите тавана по-висок, а пространството – по-светло и открито.

Дизайн в бяло и много светлина

Един от най-лесните начини да направите тавана визуално по-висок е като го боядисате в бяло и добавите оптимално количество светлинни източници. Най-добре е да комбинирате лунички с подови лампи и/или аплици. По този начин помещението ще е равномерно осветено в цялата си височина.

Умело позициониране

Разположението на мебелите е от съществено значение в помещенията с нисък таван. Ако таванът е изграден на различни нива, там, където е най-нисък, оформете зоната за сядане. По този начин ще можете да се движите спокойно в помещението и да се чувствате комфортно на дивана.

Вградено осветление

Удивително е колко много може да се постигне с помощта на осветлението. Вградените LED светлини предоставят отлична възможност да създадете усещане за простор и да направите атмосферата свежа и приветлива.

Мебели в дръзки цветове

Друг начин да отвлечете вниманието от ниския таван е като насочите погледите към обзавеждането. Масивните мебели в дръзки и плътни цветове, пъстрият килим или бляскавите акценти лесно могат да се превърнат в елемента, който се забелязва пръв, и цялостно да трансформират облика на помещението.

Ниски мебели

Ниските дивани са отличен избор за помещенията с нисък таван. Този тип мека мебел се превърна в изключително популярен вариант през последните години и без съмнение ще направи интериора модерен и изключително атрактивен.

Оголване на конструкцията

Усещане за простор в помещението можете да създадете и като премахнете ниския таван, с който обикновено се скриват конструктивните и архитектурни елементи. Ако боядисате гредите в бяло и добавите осветителни тела в индустриален стил, резултатът със сигурност ще е удивителен.

Ако оставите гредите на тавана в естествения им цвят, също можете да постигнете много сполучлив ефект.

Минималистичен подход

Оформлението на интериора с минимално количество мебели и декорация е бърз и лесен начин да направите помещението визуално по-просторно и открито. Преценете каква функция ще има конкретната стая и я използвайте като основната идея в дизайна.

Бохемски стил

Изграждайки уникален и свеж декор, в който се съчетават приветлива атмосфера и индивидуалност, можете напълно да отвлечете вниманието от ниския таван.
houzz.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви