Котешките очи са неотменна част от визиите на момичетата, които минават по котешките пътеки. Гримът в този стил е драматичен и изразителен, и е подходящ както за деня така и за вечерта.

Ето как да овладееш техниката за създаване на грим в стил котешко око и да придадеш нокта лукс към визията си.

От какво имаш нужда?

За перфектно котешко око ти трябват очен праймер, очна линия и спирала.

Праймер за очи

Първата стъпка е нанасяне на подходящ очен праймер. Той улеснява нанасянето на очната линия и предотвратява разтичането и размазването и. Ако кожата на клепачите ти е склонна към омазняване или сенките трудно се задържат на място, очният праймер е твоето решение.

Очна линия

Съществуват различни видове очна линия, различаващи се по форма или големина на четката. Дебелината и наситеността на очертаната линия също могат да се променят, в зависимост от повода и времето.

Не е задължително гримът в стил котешко око да е драматичен и мистичен. Една тънка черта нанесена в корена на миглите, с лека извивка в края на клепача създава нежна и деликатна грим визия.

Ако природата не те е дарила със сръчни ръце, за теб е подходяща очна линия с тънка четка за нанасяне и класическите стилове на котешкото око. Очната линия с тънка четчица ти дава възможност за прецизно очертаване на опашка в края на клепача. Докато изцяло не овладееш техниката, би било добре да нанасяш очната линия като очертаеш предварително една тънка черта от вътрешната към външната част на клепача, която постепенно да се удебелява от средата на клепача. След това премини към по-плътно очертаване на клепача и в двете посоки. За по-драматична визия, нанеси очната линия в корена на миглите по долния клепач.

Спирала за мигли

Спиралата е съществена част от този грим, и затова не бива да я подминаваш. Задължително нанеси най-малко два пласта, като акцентираш особено на външните ъгли на окото. По този начин ще придадеш мистична нокта към погледа си.
Съчетаване с останалия грим

Останалият грим зависи изцяло от начина на нанасяне на очната линия. Ако избираш нежна и деликатна визия с тънка очна линия върху клепачите, заложи на червило в тъмни нюанси. Ако все пак избираш драматичен очен грим, избери червило в неутрални тонове, за да не изглеждаш грубо и вулгарно.
cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви