Все още не са ясни мотивите на 72-годишния криминално проявен Сашко Игнатов от Перник, който вчера се опита му да нахлуе в сградата на президентството. Той беше задържан на входа на институцията и в момента се намира в Първо районно управление.

Очаква се днес да му повдигнат обвинение. Той поискал среща с държавния глава, който по същото време се намираше на форума на ООН в Катовице, Полша. При обиска в него бяха открити законно притежаван пистолет и два пълнителя.

От пресслужбата на президентството опровергаха информацията, че мъжът е нахлул в сградата. Още на входа органите на реда го задържали за агресивно поведение, след което последвал и обиск. Служители на жандармерията веднага са го предали на полицията и мъжът е бил откаран в първо районно управление в София. По случая е образувано досъдебно производство.

Знае се обаче, че оръжието, което е носел в себе си Игнатов, е било законно притежавано, съобщи бТВ. Той е от Перник, криминално проявен. През 2004 г. е бил осъден за убийство при самоотбрана, което е станало през 2002 г. при инцидент на бензиностанция, свързана с неговия бизнес.

За Игнатов се знае, че има няколко фирми, които се занимават със строителство, охрана и търговия с горива.

Снощи повече от три часа на адреса, на който живее Игнатов, имаше полицаи от Криминалната лаборатория. Извършен е обиск на дома му. На място е пристигнал и екип на пожарната, но не се знае дали това е било свързано с инцидента в президентството.

Днес ще стане ясно дали и за колко време мъжът ще остане в ареста.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви