Билетът за пътуване до остров Света Анастасия да скочи с два лева. Това предложение от отправила общинската администрация на предстоящата сесия на ОбС-Бургас другата седмица.

Мотив за искането е, че за миналата година превозването на пътници е инкасирало 51 000 лева загуби. Ако предложението на общината мине, то от следващото лято цената за превоз на един пасажер става 14 лева

Зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева поясни още, че корабчето „Анастасия“ излизало и от гаранция и всички неща, свързани с поддръжка и ремонт стават ангажимент на общината. Това увеличавало и себестойността на едно пътуване.

На комисията по туризъм днес Живко Табаков изрази и притеснение, че повишаването на цената може да се отрази на туристопотока

Много грешна политика е да вдигаме цените, за да си намаляваме загубите. Сегашната цена също не беше евтина. Може да се намери друг изход, като промяна в графиците за пътувания. Не трябва емблемата на Бургас да има по-малко посетители“ сподели той.

Ананиева отговори, че общинското корабче „Анастасия“ прави по 5 курса на ден до острова

Проблем е, когато няма пасажери. Понякога се налага да пътуваме с незапълнен капацитет от 100 места на корабчето. Това са основно дните в началото и края на туристическия сезон. Това води до отрицателна разлика. Можем и да казваме, че докато не се напълни капацитетът от места, то няма да отплава. Търсихме добър баланс и според нас повишаването на цената е правилното решение. Частните кораби не тръгват, когато са без пълен капацитет, но ние не можем да си го позволим, дори когато има 15 пасажера„, каза зам.-кметът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви