Общински съвет-Бургас стана арена на редица политически маневри през последните месеци. Реално в зала останаха само две работещи групи – ПП ГЕРБ и НФСБ, а броят на независимите съветници скочи рязко. Като закономерно дойде и решението на част от тези съветници да решат да се обединят и сформират своя нова група.

Ангел Божидаров, Георги Дражев, Бенчо Бенчев, Тодор Ангелов и Стоян Колев предприеха политическите стъпки и създадоха новата група „Заедно за Бургас“

Неин председател е Тодор Ангелов, който е лично предложение на Ангел Божидаров. Самият Божидаров поиска бъде зам.-председател. Като група от поне 5 души „Заедно за Бургас“ имат право и зам.-председателско място в ОбС. Тяхното предложението е Георги Дражев. Така той ще продължи да заема поста, след неуспешният опит за свалянето му от бившите му съпартийци от НФСБ-СЕК.

Пред репортер на BurgasNews Ангел Божидаров сподели, че групата ще бъде конструктивна опозиция в ОбС

Готови сме да приемем всяко едно добро предложение за Бургас, независимо от къде идва, дори и от ДПС. Знаете, че досега имахме една нота да внимаваме с тази партия, която не се е и скъсала да входира докладни в ОбС. Също така смятаме, че всяко едно нещо, което сметнем, че не е добро за Бургас, да не говори за далавери и подобни, ще срещне яростната ни съпротива“ каза още той.

Божидаров призна, че действително са били поканени и други нечленуващи в групи съветници да се присъединят към „Заедно за Бургас“

„Наистина сред поканените бяха Живко Табаков и Константин Бачийски. Лично на мен г-н Табаков ми каза, че не желае да влиза в група, а г-н Бачийски, че на този етап ще се въздържи. Според мен той има проблеми в партията си и иска първо да си ги реши. Ние не сме затворено общество и всеки, който има добри решения за Бургас е добре дошъл, поясни той.

Относно каква ще бъде ролята на новата политическа група в местните избори догодина, Божидаров сподели следното:

Нищо не е изключено, но не сме говорили по темата. Нека първо видим как ще вървят нещата между нас, как ще бъдем приети от обществото и тогава ще решим. Няма смисъл да коментирам и хората в групата ни. Те са достатъчно добре познати от бургазлии и са се доказали през годините„, завърши той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви