студ

Навън вече е доста студено и дори споменът за горещото лято или очакването на предстоящите празници не могат да ни стоплят. Тялото ни реагира на студа по различен начин. Има обаче 7 неща, които се случват с него, независимо от пола, възрастта и расата ни. Вижте кои са те и

се опитайте да неутрализирате неприятните последици от студеното време.

  1. Горите повече калории, защото тялото се опитва да се стопли. Не разчитайте обаче, че ще отслабнете само от студа. И през зимата трябва да следите храненето си и да спортувате, за да сте във форма.
  2. Пръстите ви се скъсяват. Заради студеното време кръвоносните съдове се свиват и до крайните не достига достатъчно кръв. Когато отново отидете на топло, всичко ще си дойде по местата.
  3. Ще усетите болка в пръстите.

Тялото изстива първо по периферията- пръстите на краката и ръцете, ушите и носът

първи стават жертва на ниските температури. Малките капиляри се свиват прекалено заради ниските температури и усещате болка.

4. Студът може да увреди очите ви. Ниската температура, вятърът и яркото слънце са изключително опасни за очите, също както са плажът и отблясъците на морето през лятото. Носете винаги слънчеви очила и качулка, с която да правите заслон над очите.

5. Лицето ви си променя цветя. Няколко пъти. Първо леко се зачервява, но ако прекалите със студеното, може да станете морави. А това е само на крачка от измръзването, така че не прекалявайте със зимните разходки.

6. Повишава се рискът от инфаркт. Тялото се опитва да запази топлината и това много натоварва сърцето. Имайте го предвид дори да сте под 50 години.

7. Натъжавате се. Липсата на топлина и светлина кара тялото ни истински да страда. Витамин D рязко намалява и човек може спокойно да изпадне в депресия.

Източник: https://www.edna.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви