Израелската полиция препоръча премиера Бенямин Нетаняху и неговата съпруга Сара да получат обвинения за измама и подкуп, съобщава БиБиСи.

Те са заподозрени в извършване на регулаторни услуги на телекомуникационната компания „Безек“ в замяна на положително медийно отразяване. Нетаняху отхвърля твърденията по дело 4000

Израелският главен прокурор трябва да реши дали да повдигне обвинения. През февруари, полицията препоръча Нетаняху да бъдат обвинен и в две други разследвания за корупция.

Израелската полиция и Израелските служби за ценни книжа коментираха днес, че има достатъчно доказателства за обвинения в подкуп и измама срещу Нетаняху и съпругата му.

Те са заподозрени, че се намесват в регулаторните решения, които облагодетелстват и „Безек“, и неговия мажоритарен акционер Шаул Елович. Двойката е получила положително отразяване Walla! новинарски уеб сайт, собственост на „Безек“

Полицията обясни и че има достатъчно доказателства, за да обвини Елович, че е давал подкупи.

В отговор на последните обвинения Нетаняху коментира, че „тези препоръки са определени и изтекоха още преди началото на разследването“.

„Сигурен съм, че в този случай съответните органи, след като проучат въпроса, ще стигнат до същото заключение: че няма нищо, защото няма нищо“, обясни Нетаняху

Елович все още не е направил публични коментари по този въпрос, а израелските медии допълват, че 69-годишният премиер е разпитван няколко пъти от следователите.

Нетаняху оглавява крехка коалиция, но изглежда уверен, че обвиненията няма да предизвикат предсрочни избори, в момента той е във втория си мандат като премиер.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви