Едно прекрасно чудовище

Няма много съвременни суперавтомобили, които могат да претендират, че са по-хубави от Roadster Pagani Huayra. Версията без покрив пък вероятно ще продължи да бъде един от най-красивите автомобили, правени някога. Роудстърът бе представен официално на изложението в Женева миналата година. А сега един от стоте произведени екземпляра се продава. Едно прекрасно чудовище си търси господар.

Цветът може да изглежда прекалено обикновен за други автомобили, но напълно отговаря на елегантността на дизайна на Huayra Roadster. Тази елегантност е перфектно подчертана от акцентите от въглеродни влакна и прекрасните сребристи джанти. В салона преобладава ярка бяла кожа, блестящи въглеродни влакна и черни алуминиеви акценти.

Това, което прави тази кола още по-специална, е, че

това е първият Huayra Roadster, произведен от италианската компания от Сан Чезарио сул Панаро.

Шасито е №001. Автомобилът по същество е чисто нов, тъй като не е бил каран дори един километър.

Huayra Roadster се задвижва от 6.0-литров Twin Turbo V12 двигател, разработен и сглобен от Mercedes-AMG. Той произвежда 754 к.с. и въртящ момент от 1000 Нм. За разлика от много открити автомобили, Huayra Roadster всъщност е по-лек от купето – със 70 килограма, като теглото му е 1280 кг.

Huayra Roadster бе обявен с цена от 2,28 млн. евро през 2017 г., но базираният в Саудитска Арабия дилър се очаква да иска много повече за това чудовище. Цената му е обявена по договаряне.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви