Общинският съветник Живко Табаков определи като срамно решението на Общински съвет-Бургас да не приеме провеждането на референдум за чистия въздух в Бургас. Припомняме, че Кирил Начев и Ивайло Вагенщайн оттеглиха днес подкрепата си за него и така предложението не събра нужните 11 подписа.

Табаков също така заяви, че днес ще подаде молба за напускане на поста си като председател на  комисията по туризъм в ОбС

Има задкулисно управление, което изправя партии срещу граждани. Провалянето на местен референдум е срам за демокрацията. ГЕРБ се страхуват от бургазлии. Не мога да продължа да работя с тези съветници в комисиите. Лъжата я пренесохме в ОбС-Бургас. 11 години никакви мерки не са приети. Решението ни беше дискутирано сред всички съветници, дали подписа си.
Нашите първоначално въпроси бяха значително по остри. Непонятно е това, което се случи между нас. Непонятно е и държанието на колегите от БСП, с които съобразихме въпросите. Непонятно е поведението на СДС, които в предизборната си компания обещаваха мерки за чист въздух. Непонятно е и поведението на община Бургас, за която 420 000 за демокрация са много„, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви