Стопани на кучета от „Меден рудник“ сигнализират, че неизвестни лица поливат в горивно масло заградената зона за разхождане на домашните им любимци в жилищния комплекс. Злосторниците също така изкъртили в входната врата на градинката.

Хората са отправили оплакването си към общински съветници от ПП ГЕРБ Калояна Живкова и Пеньо Мечков, като са поискали да бъдат взети бързи мерки.

На площадката нямало осветление, което правило използването на ограденото пространство вечер почти невъзможно. Собствениците на домашни любимци твърдели, че две от кучетата им са отровени по време на разходка там

Това налагало хората да разхождат любимците си в междублоковите пространства, където играели деца. Ситуацията водила до конфликти в родители. Стопаните настояват Община Бургас да постави осветление и камери в градинката за кучета.

Според тях това щяло да служи като превенция за следващи вандалски актове и ще върне равновесието между собствениците на кучета и техните съграждани

Живкова и Мечков вече са изпратили питане до администрацията, за това дали са предприеми мерки за осветителни тела и камери в заграждението за кучета.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 + 10 =