Световноизвестните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана се извиниха на целия китайски народ, след като го обидиха с расистка реклама.

Те споделиха видеоклип в китайската социална мрежа „Вейбо“, в който поднасят извиненията си.

„През последните дни мислихме много с голямо съжаление за това, което ни се случи и което причинихме на вашата страна, и искаме да се извиним.

Нашите семейства са ни учили да уважаваме разнообразните култури на този свят.

Затова се извиняваме, че допуснахме грешки в интерпретацията на вашата. Искаме също да се извиним на всички китайци по света и знайте, че сме искрени и сериозни в извинението си“, се казва във видеото.

В края на клипа основателите на модната къща „Долче и Габана“ произнасят думата „Извинете“ на китайски, като обещават подобни неща да не се повтарят в бъдеще.

Припомняме, че преди дни дизайнерите разпространиха промоционално видео, в което жена с азиатски черти се мъчи да яде пица с пръчици, напътствана от мъжки глас. На мнозина това се стори обидно, особено заради снизходителния тон на напътствията.

В интернет пространството беше разпространен и чат от Инстаграм, в който дизайнерът Стефано Габана нарича Китай „невежа и смрадлива мафия“.

Малко след това модната къща разпространи изявление, че в страницата на дизайнера в социалната мрежа са проникнали хакери и се извини на всички, почувствали се засегнати.

Въпреки това Долче и Габана отложиха свое модно шоу в Шанхай.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви