От 6 декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде увеличен от 50 на 80 пътувания месечно. Това съобщи Тодор Стамболиев, обществен посредник на Община Бургас.

Той пояснява, че ноември миналата година  получил сигнал за проблем с т.нар. „ограничен брой“ пътувания за пенсионерите, които са си закупили електронни карти. Тогава възрастните хора споделили, че лимитът от 50 пътувания месечно не им е достатъчен

От примерите, които те дали, станало ясно, че дори и да планират пътуванията си по две на ден, те не им позволяват да водят нормален социален живот. Те не търсили и намаление цената на картата им за пътуване в градския транспорт, а само увеличение на броя пътувания за даден месец.

Омбудсманът запознал с желанието им кмета на Община Бургас Димитър Николов. Той и екипът му реагирали максимално бързо  и след подробно обсъждане със зам. кмета по финансите и с ръководството на общинския превозвач „Бургасбус“ било постигнато съгласие и взето решение от 6 декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде увеличен от 50 на 80 пътувания месечно

Смятам, че това е един от най-хубавите подаръци за Никулден, които бургаските пенсионери ще получат.Постигнатият успех е доказателство, че ако гражданите, общественият защитник и кметът на една община обединят усилията си, тогава проблемите могат да намерят решение в полза на хората„, споделя Стамболиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви