Администрацията в сградата на Община Бургас няма да спира да работи заради ремонтните действия по въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Това разкри днес арх. Веселина Илиева, главен архитект на Бургас на брифинг пред медиите.

Тя поясни още, че едно от основните изисквания към проектантите е работата по строителството да бъде такава, че да не пречи на работния процес, както и да има безпроблемен достъп на гражданите

Към този момент Община Бургас все още няма избран изпълнител за ремонтните действия. Самата сграда не е претърпявала основен ремонт още от изграждането си в края на 30-те години на миналия век. Очакванията на администрацията са до края на 2019 години строително-монтажните работи да са приключили.

Фасадата на сградата няма да бъде променяна и ще бъде напълно запазена. Всички мерки са съобразени с това изискване. Проектът ще се съгласува и с Министерство на културата. Няма как да компрометираме визията на Община Бургас. Енергийната ефективност е съобразена с този вид сграда и самата топлоизолация ще бъде поставена от вътрешната част на сградата„, каза още арх. Илиева.

Проектът е със стойност 2 284 243 лева, като от тях 1 500 000 лева са от програмата „Региони в растеж“

Целта е класът на енергопотребление да бъде повишен на категория „B“. След промените ще бъдат подменени на всички дограми на външните прозорци, демонтирани индивидуалните климатици.

Ще бъде поставена нова котелна инсталация за отопление и подменянето на сегашното осветление с енергоспестяващи LED крушки и пури. Покривът, които е най-проблемен от към загубата на топлина и енергия, също ще бъде изцяло ремонтиран.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × four =