За тези, които не искат да се разделят с любимите си летни рокли през студения сезон, има добра новина. Има много варианти, с които може да ги направиш подходящи и за студените дни.

Цветен принт на тъмна основа е чудесен вариант за есенни и зимни комбинации. Най-стандартните опции за „затопляне“ на роклята са коженото яке, например. Бомбърите и палтата от овча кожа също стоят перфектно.

Друг вариант – яке или жилетка в подобен нюанс или с близък принт.

Универсален ход: комбинирай роклята с обемен суитшърт или пуловер. Той може да бъде къс или дълъг. Може да добавиш колан на талията, който моментално придава на визията по-различно звучене. Важно е да знаеш, че роклята не трябва да е по-дълга от нивото на глезена. И не трябва да избираш супер тънки материи, които „прилепват“ към чорапогащите. Останалото е пълна свобода на избор.

Има рокли от тънки, но плътни непрозрачни тъкани. Тях ги остави в зимния си гардероб и експериментирай с наслояването.

Свежи рокли с ясен силует също са подходящи. Но тогава най-горният слой трябва да е с дължина до кръста.

Добре изглеждат и съчетания в един цвят, но тогава трябва да заложиш на различни текстури.

Не е необходимо всичко да е в черно.

Може да се „затоплиш“ не само отгоре. Флоралната рокля стои добре с допълнителен долен слой под формата на поло, например. Избери цвета според нюансите на принта. Що се отнася до обувките, бихме ти препоръчали да добавиш или груби боти или велурени ботуши. Черният цвят е универсален, но ако имаш по-интересен нюанс (например бургундско червено), той ще бъде още по-впечатляващ.

Добави долен слой под роклята не само при моделите с цветен принт. Можеш да носиш топъл пуловер (отдолу!),тениска, риза… вариантите са безброй! Отгоре може да добавиш още един слой, като наметнеш коженото си яке или любимото пухкаво палто.

Важно: ако тази рокля е на тънки презрамки, тя трябва да бъде свободна, така че долният слой да не разваля силуета.
cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

7 + 17 =