До 5000 лева са актовете, наложени на родители на учениците, които трошат детски площадки в Бургас. Това заяви пред Нова Телевизия шефът на ОП „Транспорт“ в Бургас Андрей Рунчев. Вече са установени и малките вандали, които изпотрошиха арт инсталация в Меден рудник. Родители им са били привикани в МВР и са им съставени различни актове.

Рунчев поясни още, че Община Бургас е направила и стратегия до 5 години в целия град да има видеонаблюдение. До Нова година в Меден рудник ще бъдат поставени 60 камери за превенция на вандалските актове

Припомняме, че Община Бургас вчера разпространи видео с група деца, която обръща бетонни столчета на детска площадка в жк.“Възраждане“. Целта им била да си направят селфита.

Площадката е изградена през май месец

„Вече са премахнати две от съоръженията, част от оградата липсва, а една от вратичките е изкъртена. Съоръженията са френски. Във Франция като качество те издържат 10 години, а у нас – няколко месеца”, коментира в „Здравей, България” Светла Танева, началник отдел „Озеленяване”в Община Бургас.

Живущи в района пък се оплакаха, че група ученици постоянно замърсявали мястото, като оставят зад себе си опаковки от закуски, кенчета от енергийни напитки и други. Беседката пък била изкъртена.

Също вечер се събирала и група от около 10 деца, които пускали силна музика и се държали агресивно спрямо хората. Преди време в бил строшен и прозореца на мъж, който им направил забележка предния ден.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × 2 =