Срещу 5000 лева парична гаранция на свобода излиза Кирил Атанасов, който простреля с газов пистолет майката на детето си. Днес Окръжен съд – Бургас разгледа мярката му неотклонение спрямо и я измени от „задържане под стража“ на парична гаранция. Съдия по делото бе Захарин Захариев, който счете, че има сериозно забавянето на назначаването на медицинско-балистична експертиза – 6 месеца по-късно.

Съдия Захариев в типичен стил заяви на Атанасов, че трябва да бъде благодарен на полицейските служители в Районно управление – Несебър, че са направи такова забавяне в експертизата.

Благодари се, че няма загинал човек. Тя е майка на детето ти, а ти тръгна да я убиваш. Сега да не вземеш някоя китайска пиратка или бомбичка и да гръмнеш, като пиеш две ракии? По Нова година да нямам угризения, че съм те пуснал!?„, обърна се съдията към обвиняемия.

„Аз не пия“, кротко отговори Атанасов. „Г-жо прокурор, смятайте какво щеше да бъде, ако пиеше“, продължи Захариев

В крайна сметка след този диалог съдията не прие аргументите на прокуратурата, че Кирил може да се укрие или извърши друго престъпление, както и показанията на свидетели, че обвиняемият е извършвал системен психически и физически тормоз над жената. Така Кирил Атанасов може да излезе на свобода до седмица срещу 5000 лева гаранция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви