Миню Стайков
Стайков през 2009г.

Бизнесменът Миню Стайков е получил симптоми на исхемичен инсулт по време на преглед в болницата в софийския затвор. От там веднага потърсили специализирана помощ от свои колеги, съобщава „24 часа“, позовавайки се на свои източници от следствения арест.

Стайков, който е в ареста от септември, настоял да бъде прегледан в частно лечебно заведение, но разследващите не му позволили. Той бил приет в МВР болница, където му направили подробни изследвания и се оказало, че

пациентът е извън опасност и без риск от исхемичен инсулт.

Лекарите предложили да мине и през ядрено-магнитен резонанс за по-категорична диагноза, но бизнесменът не се съгласил и се върнал в килията.

Лекари и разследващи коментират, че е възможно и инцидентът в затворническата болница да е провокиран изкуствено. Според медици при инжектирането на определени препарати се появяват симптоми на инсулт, но без фатален край. Потърсени за коментар, от прокуратурата обясниха, че ще проверят случилото се.

Наскоро Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

Припомняме, че

Миню Стайков е обвинен като лидер на 8-членна престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха привлечени под наказателна отговорност на 6 септември 2018 г. Часове по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар.

С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност. По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва от Интерпол.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 5 =