Община Бургас публикува пореден клип от рубриката „Вандали в действие“. Този път случката е в обновено междублоково пространство на к-с „Възраждане“. В главната роля отново са момчета в ранна тийнейджърска възраст, които първо демонтират, а после подреждат парковата мебел в „арт инсталация“.

Ако изгледате видеото до края, ще видите, че единствената цел на занятието е извършителите да си направят с мобилните телефони „героична“ снимка на върха на конструкцията

Някои хора биха казали, че прегрешението на момчетата не е толкова голямо. Но дали щяхме да мислим така, ако „арт инсталацията“ се беше срутила върху малко дете или домашен любимец?

Посегателствата върху обновени или ремонтирани елементи на инфраструктурата в Бургас са чести. Когато в края на годината щетите се сумират, се оказва, че възстановяването им струва стотици хиляди левове.

С неизмеримо по-голяма стойност са предизвиканите от вандалските актове предпоставки за инциденти с наранявания и дори заплаха за живота на гражданите

Различното в сравнение с предишни години е това, че Община Бургас има вече стотици „очи“ /камери/ из целия град. Нека всеки с лоши намерения знае това и си го спомня винаги в миговете, преди да реши да върши нещо нередно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви