Състоянието на детската градина в Черноморец е възмутило не само жителите на градчето Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев алармира медиите за окаяното положение, в което се намира тя. Сградата е посещавана ежедневно от около 30 деца, които се обучават в две групи. Въпреки призивите на родителите, никой не обръща внимание на апелите им сградата да се ремонтира.

Стамболиев е потърсен от А. Стоянова, според която по стените на сградата има пукнатини, някои от които с големина до 4 см. Жената е строителен инженер и е на мнение, че мазилката нее просто напукана, а са нужни конструктивни промени, причинени от пропадане на постройката. Жената е посочила като доказателство невъзможността да се отварят някои от прозорците в отделни помещения. Стоянова твърди, че това положение продължава вече втора година.

„Ако изложените в жалбата до мен факти са достоверни, смятам, че нуждата от бърза реакция е наложителна, а сградата трябва да бъде укрепена и ремонтирана“, категоричен е омбудсманът.


„Напълно съм наясно, че нямам териториална компетентност и никакви правомощия за намеса в работата на Общинска администрация на Община Созопол, но си позволих да изпратя сигнала до кмета Панайот Рейзи, като се надявам да разпореди извършването на проверка, за каквато го призовават жителите на гр. Черноморец.

Вярвам, че г-н Рейзи ще защити в максимална степен интересите на родителите и децата и при необходимост със своя екип ще предприеме незабавни мерки по укрепване на сградата и създаване на безопасни условия за провеждане на занятия за децата.

Същия сигнал изпратих и до Регионалния инспекторат на МОН в Бургас“, пише Стоянова до обществения посредник.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × one =