СНЦ „Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962” и ПФК „Нефтохимик 1962” АД получиха подкрепа от Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет в Бургас “ за спортната база в комплекс „Изгрев“.

Както е известно в писмо, адресирано до ОбС – Бургас, футболният клуб моли за съдействие за предоставяне на възможност за безвъзмездно право на ползване и стопанисване на спортния комплекс. Искането е на основание чл. 6, ал 1 и чл. 39, ал. 4 от ЗОС и бе гласувано с пълно мнозинство.

Условието, което ще поискат членовете на комисията пред дружеството, е да се запазят социалните функции, които предлага базата, както и тя да бъде предоставяна при общински спортни, ученически и други прояви и мероприятия, заяви за BurgasNews.com председателят на комисията по спорт Калчо Белов.

Той допълни, че искането кореспондира с новия закон за спорта, който е приет на второ четене. Отдаването на спортни бази за стопанисване и ползване от спортни клубове се приветства и насърчава от закона.

„Базата не се подарява, а дава, и по никакъв начин това решение няма да ощети бюджета на общината. „Нефтохимик” ще поеме всички разходи по поддръжката и ремонта на спортната база, месечното възнаграждение на работещите там. Готов съм да подкрепя и други клубове, които пожелаят да стопанисват и ползват общински спортни бази”, поясни Белов.

Писмото следва да бъде входирано като докладна записка, която да бъде гласувана на сесията на ОбС-Бургас в края на ноември.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви