Правим всичко възможно Димитър Желязков да бъде върнат в България. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той поясни, че от МВР провеждат всички необходими действия за връщането на Желязков у нас, но Турция не била член на ЕС и нещата ставали по-различен начин

Относно семейство Баневи, чакаме решението на френския съд. И там всичко е направено по правилата, но не може да даваме срокове на съда. Семейство Арабаджиеви се издирват по всички правила на ЕС – издадени са европейска заповед за арест и издирване. Всяка една държава членка на Европол и Интерпол е длъжна да ни информира, ако семейство Арабаджиеви тръгне да напуска страната„, коментира Маринов последните акции в страната.

Относно протестите в страната, Маринов сподели, че при малка част от протестите снощи е имало нарушения на обществения ред. В Перник е била блокирана автомагистралата. Във Варна 19-годишно момче, с криминална регистрация, хвърлило пиратка.

При опита да бъде установен, този 19-годишен младеж е напръскал служителите на реда със спрей

Призовах и пак призовавам, всеки има право на протест, но и другите граждани имат право на свободно придвижване, на достъп до болница. Не искам да говоря за политически партии, които евентуално организират протестите. Мога да кажа, че има хора, които наистина протестират, но има и такива, които търсят провокации и се конфронтират целенасочено с полицейските служители. Пак призовавам протестите да се организират по законен ред и без да се пречи на другите граждани. За уикенда информациите за протести за разнопосочни, но полицията отново ще е на мястото си и ще гарантира реда в цялата страна„, категоричен беше Маринов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

10 − four =