Списък на 15-те най-лоши хоръра в историята на киното, съставен според оценките на критиците от сайта Rotten Tomatoes, беше предсдтавен от авторите. Лидер в антирейтинговата класация стана филмът от 2018 г.

„Day of the Dead: Bloodline“.

Лентата на режисьора Хектор Ернандес Висенс е замислена като римейк на „Денят на мъртвите“ от 1985 г. на Джордж А. Ромеро. В оригинала целият свят е обхванат от епидемия, която превръща хората в зомбита. Група учени успяват да се изолират и се опитват да намерят ваксина, както и да контролират заразените. Изследването на живи мъртъвци води до конфликт между учените и военните, охраняващи изолираната база. В римейка от тази година сюжетът се завърта около героиня на име Зоуи. Тя се опитва да спаси човечеството, като създаде ваксина против вируса от кръв на човек, частично превърнат в зомби.

Второ място в антикласацията заема фантастичният филм на ужасите

„Лепрекон 4: В космоса“ („Leprechaun 4: In space“).

Това е четвърта част на франчайз за злобен и отмъстителен лепрекон, в който антагонистът се оказва на космически кораб. Сред десетте най-лоши филма на ужасите попадат също и втора и трета част на „Лепрекон“, съобщават от theqtimes.com.

На трета позиция е хорър комедията „Обладана отново“ с Лесли Нилсън. Отбелязва се, че тази

пародия на „Екзорсистът“ е критикувана от феновете на оригинала

заради липсата на добри шеги в нея.

Сред 15-те най-лоши филма на ужасите попадат още заглавията „Дракула 2: Възнесение“ (Dracula 2: Ascension), „Зъболекарят“ („The Dentist“), „Завръщането на доматите-убийци“ („Return of the killer tomatoes“), „Дракула против Франкенштейн“ („Dracula against Frankenstein“), „Пропуснато обаждане“ („One missed call“), „Челюсти 4: Отмъщението“ („Jaws 4: Тhe Revenge“) и „Хелрейзър 6“. В края на списъка е лентата от 2017 г. „Clowntergeist“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви