За ремонт на улица „Пиротска“ настоява председателят на Общински съвет-Бургас Костантин Луков. Той в входирал докладна записка, с която иска при изработване на проект за бюджет на Община Бургас за 2019 г., да бъдат предвиди необходимите средства за цялостен ремонт на улицата, в частта й от ул. „Цар Симеон“ до ул. „Оборище“.

„Пиротска“ е изградена преди повече от 50 години. Тогава пътната настилка е изпълнена чрез поставяне на павета

През този период от време и особено след 1990 година в този участък на улицата бяха изградени множество нови сгради. Само през настоящата година в края на улицата бяха построени две кооперации.

При извършване на строителството улицата бе разкопавана многократно за прокарване на подземни инфраструктурни съоръжения. Към настоящият момент настилката на улицата не е възстановена и създава затруднения на живущите в района.

При дъждовно време, особено в периодите на по-обилни валежи, огромна част от нея се наводнява и на практика я прави трудно за използване, като едновременно с това наводнява и избените помещения на сградите.

Улицата се намира в идеалния център на града и живеещите на тази улица плащат едни от най-високите данъци

Преди повече от четири години живеещите на ул. „Пиротска“ в този участък, са инициирали подписка за възстановяването й, която е входирана в деловодството на Община Бургас, но до настоящия момент не са предприети мерки от администрацията на Община Бургас за извършване на ремонт.

Предвид приключилото застрояване на свободни терени на ул. „Пиротска“ в този участък, Луков смята, че вече е наложително извършване на цялостно обновяване на уличното платно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви