Рецидивист спечели 800 лв. от наивен купувач. Осъжданият се представил за шофьор на товарен автомобил в ЛУКойл. Като такъв З.Х. уж имал право да зарежда дизел на по-ниски цени. Срещу 800 лв. измаменият трябвало да зареди 600 л дизел, по 1.30 на литър.

Уговорката станала в района на Товарна гара. Тук пострадалият С.С. бил началник склад на фирма,у занимаваща се с изкупуване на черни и цветни метали.

З. Х. разяснил на С.С, че първо трябва да му заплати цялата сума за горивото и след това да отиде на бензиностанция „Лукойл“ на изхода на гр. Бургас и от третата бензинова колонка да зареди с горивото. Той казал, че има и друг клиент, който се интересувал от това предложение, и с когото му предстояла среща. Ако случайно този клиент се откажел, щял да се върне отново и да се разберат.

Около 20 минути по-късно мошеникът се върнал в офиса и заявил, че другият клиент се бил отказал. Тогава двамата конкретизирали точното количество, което ще се закупи и точната цена, а именно 600 литра дизелово гориво за общата цена от 800 лева. Шефът на склада повикал Дойчо В. – негов колега, на когото предал сумата от 800 лева. Поръчал му той да отиде заедно със З.Х. до съответната бензиностанция и да зареди с гориво за тази сума.

Двамата тръгнали с товарната кола на фирмата, натоварена с три празни варела с вместимост от по 200 литра всеки. Придвижвайки се с автомобила по бул. „Стефан Стамболов“, в района на пасарелката срещу хотел „Мираж“ обаче мошеникът поискал да спрат, за да отиде до офиса на фирма, намираща се в сградата на хотел „Мираж“.

Той поискал от Дойчо да му предаде сумата от 800 лева, като обяснил, че ще отиде да вземе фактура. Работникът дал парите и се разбрали да се срещнат отново на самата бензиностанция на „ЛУКойл“, а служителите уж знаели за сделката.

Така лъснала измамата. Мъжът заредил горивото, но от З.Х. ни вест, ни кост. Нямало друг начин и шефът на склада дощъл и заплатил за зареденото гориво общо от 645,66 литра общата сума от 1 362,34 лева с ДДС.

Измамникът е намерен и осъден на 2 г. затвор при пълвоначално строг режим. Оказало се, че той е рецивист и е осъждан многократно за измами в Разград, Варна, Айтос, Балчик и Провадия. За последно е излязъл от затвора на 14.12.2016 год.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви