Парк „Арена ОЗК“ в ж. к. „Славейков“ ще стане арена на международно състезание по плуване от най-висок ранг – „Burgas Swimming open`2018“ на 10 и 11 ноември. Басейнът е с олимпийски размери и отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига.

Заради първото издание на супер турнира в Бургас ще пристигнат над 600 плувци и звезди на плувните спортове от страната и чужбина. Състезателите ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – А (2008-2009); В (2007); C (2006) и D (2004-2005). Всеки от тях ще има право да участва в 4 индивидуални дисциплини и щафети. Няма ограничение за брой състезатели от клуб в една дисциплина, както и брой на състезателите в отбора.

Официалният старт на Burgas Swimming open 2018 ще бъде даден точно в 16.30 часа на 10 ноември с уникална програма. В нея, освен големите имена на плувните спортове у нас, акустиката на спортното съоръжение ще изпробва с гласа си една от най-популярните млади български изпълнителки – талантливата и чаровна певица Михаела Маринова.

Водещ на събитието ще бъде коментаторът за „Евроспорт“, динамото в плувните спортове, състезател и треньор по скокове във вода – Георги Чобанов. Той е международно признат и е първият от 21 години насам наш съдия на Европейското първенство по плуване в Лондон.
Главен съдия на турнира ще бъде Велислав Цеков, който е и председател на Републиканската съдийска колегия по плуване. Вили Цеков е и председател на Професионалното сдружение на специалистите по водно спасяване към БЧК-Варна, университетски преподавател, активен участник в процесите на подготовка на големи плувни турнири и маратони. Назначаването на Велислав Цеков като главен съдия на Burgas Swimming open е още едно доказателство за тежестта на турнира в календара на плувните спортове за 2018-та г.

И това не е всичко – за първи път в историята на българското плуване ще бъдат заснети подводни кадри и видеа на състезателите по време на надпреварата. Организатори на Burgas Swimming open 2018 са СК „Акулите“, със специалното съдействие на Българска федерация плувни спортове и Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви