1. Здравословна домашна кухня

Хората определено искат не просто да си готвят повече, но и да си готвят по-здравословно. Тук можем да се хванем за гушите в препирни какво точно означава „да си готвиш здравословно“, но фактът е, че броят на рецептите, етикетирани като „здравословни“, е нараснал драстично през последните 12 месеца и определено се наблюдава афинитет към безмесните ястия.

За да бъдем по-конкретни, трябва да отбележим, че ръстът във вегетарианските рецепти из Pinterest е цели 300%, а рецептите за веган бургери са се увеличили със „само“ 100%, демек двукратно.

2. Здравословно хранене на работното място

Пак хранене и пак здравословно. Усещам, че ще ми поникне на носа това клише. Но да – народът не просто иска да си готви и да си яде надомно, но и да си мъкне на работа. Активните френски потребители на Pinterest копнеят за „балансирани обеди в офиса“.

Това е поредното лишено от конкретика понятие, но интуицията ми подсказва, че се касае за доброто старо „искам да знам какво има вътре и по възможност аз да съм го сложил там“.

През 2018 рецептите за приготвени у дома офисни обеди са се увеличили с 200% и ако искате да сте в крак с тренда, можете да хвърлите едно око на моето предложение за портативен сандвич с бавно печено свинско и бързо мариновани зеленчуци.

Колегите ви ще се давят в лиги, а инстаграмът ви ще се пръсне по шевовете от сърчица и завист.

3. Суперхрани

Птица ли е? Самолет ли е?! Не, това е суперхрана! Ха-ха-ха, смея се през водопад от горчиви сълзи и се моля на Бурдейн поне една от тях да е супер…

Потребителят отдавна не се задоволява с идеята, че разнообразната храна е важна за доброто му функциониране като биологична единица. Той иска някъде там да има едни нутрацевтични дарове от природата, които лекуват болести и вдъхват суперсили.

4. Редуциране на хранителните отпадъци

Ето това е нещо наистина супер! Независимо защо го правят, хората са все по-загрижени за екологичния отпечатък на хранителния им режим. Все повече рецепти онлайн включват използването на остатъци от предното хранене и ако подобна идея ви се струва приемлива, мога да ви предложа ето тази суперсекси енчилада, в която всяко недоядено пилешко месо може да получи своя грандиозен втори шанс.

5. Сезонни зеленчуци

Дададада, сезонното е новото черно и беше крайно време да се научим, че няма как да ядем хем евтини, хем вкусни домати по Коледа. За да не ви замерям с тъпотии от сорта на зеле-моркови-и-ряпа, просто ще насоча вниманието ви към една рецепта от миналата зима. Тя е сезонна с поуката, че дори в замразените и консервирани зеленчуци има хранителна стойност и да се яде „свежо“ и сезонно съвсем не е най-важното нещо за вашето здраве.

6. Домашни „хакове“

И на мен не ми стана ясно от самото начало, но след известно почесване установих – юзърите желаят да ядат домашноприготвен джънк, който по възможност да е здравословен. Това са неща като чипс, който да е печен, а не пържен. Бургер, който да е с домашно хлебче, домашен кетчуп без захар и домашно здравословно нещо-си, нещо-си…

Антъни Бурдейн да ми е на помощ! Последният път, когато проверих, целта на фастфуда беше да бъде фаст. Ядеш фастфуд – пестиш време. Готвиш надомно – хабиш време. Сега очевидно се борим за фастфуд, за който плащаме с времето си.

Добре, бързащи бавно юзъри, маскираният ви чичо има нещичко и за вас в ръкава на омърляната си от бързане куртка. Представям ви най-прекрасните картофки уеджис, за които ще платите с цели 45 минути от безценното си време… и с безсмъртната си душа.

moeto-zdrave.life

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви