Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че трябва да се ускори демонтажът на настоящия управленски формат, защото управляващите не изпълняват реформи. Този тип управление ще доведе до предсрочни избори.

В ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Цонев посочи, че настоящият парламент е с изчерпан ресурс. Според него в рамките на този парламент едва ли би могло да се създаде друг тип мнозинство и друг тип управление.

Въпреки искането за предсрочни парламентарни избори, Цонев добави, че би подкрепил законопроекта на ГЕРБ за данъчната реформа в страната

„Това са инструменти от нашата управленска програма и ние компромис с нея няма да направим“, даде да се разбере той и добави, че тя е актуализирана и разширена.

Цонев изтъкна, че няма игри с кворума, защото той е парламентарен политически инструмент, с който се цели да се постигнат определени политически цели.

Той подкрепи искането на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Според Цонев той е един арогантен и циничен вицепремиер, който е срам за България.

Цонев е на мнение, че Симеонов може да бъде отстранен по точка осма от коалиционното споразумение между управляващите и „Обединени патриоти“

„Той е достатъчно циничен, за да разбере, че трябва да си подаде оставката“, стана ясно още от думите му. Той заяви, че искат оставката на всички министри, които са от „Обединени патриоти“.

Управление от същия тип, каквото има в момента, няма да доведе страната доникъде, смята Цонев.

Той добави, че който спечели предсрочните парламентарни избори, каквито ще има, трябва да уточни основните приоритети за излизането от световната икономическа криза, накъде да върви страната в следващите 10 години, демографската криза.

Цонев е на мнение, че Бюджет 2019 г. е предизборен, който не е съобразен с икономическите реалности

Бюджетът увеличава разходите и не отговаря на икономическия цикъл на страната. Той е ориентиран към целта на управляващите да спечелят следващите избори.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × 5 =