Седмичен хороскоп

ОВЕН

През първата половина на месеца енергетиката ви ще е стабилна. През този период без никакви опасения можете да увеличите натоварванията, да отделяте повече време за спортни занимания, да изпробвате силите си в различни видове спорт, ако нямате постоянни предпочитания. Подходящ момент да се погрижите за фигурата и да укрепите имунитета си под наблюдението на личния лекар.
През втората половина от месеца тонусът ви постепенно ще спада. Изразходвайте силите си равномерно, не се преуморявайте. Избягвайте екстремните и травмоопасни тренировки, ориентирайте се предимно към медитация или естетични видове спорт с по-нисък интензитет като каланетика, йога.
За диета, козметични процедури и стоматологични интервенции (без хирургични) са подходящи последните дни на месеца.

ТЕЛЕЦ

Динамиката на събитията ще се отрази на психическата ви стабилност. Последващото въздействие ще е върху имунната ви система и хроничните заболявания, ако имате такива. Уязвими зони са бъбреците, гърлото и свързаните с него сливици. Ще си спестите неприятности, ако се обличате и обувате подходящо за климатичните условия, при които се намирате. Не забравяйте също така, че температурните разлики в рамките на деня оказват неблагоприятно влияние върху физическото състояние.
Другото слабо място на представителите на вашия знак е ендокринната система. Не се опитвайте да „лекувате“ стреса с тестени и захарни изделия. Бързо ще повишите теглото и ще се стресирате още повече. Най-лесният начин да не навредите на здравето си е да си създадете точен режим на труд и почивка и да го спазвате. Пълноценният отдих ще ви гарантира достатъчна работоспособност.

БЛИЗНАЦИ

В първия зимен месец е абсолютно наложително да се придържате към здравословен начин на живот. Организирайте програмата си така, че да си осигурите пълноценна почивка. Работоспособни сте, но това не значи, че трябва да изцедите силите си до последната капка и да активирате хроничните оплаквания. Ако усетите, че сте отпаднали, че е по-добре да намалите темпото, то направете го, вместо да се опитвате да „прескочите сянката си“. Отделяйте време за леки спортни занимания или най-малкото си осигурявайте ежедневна, макар и кратка, разходка. Минимум половин час на чист въздух всеки ден, особено ако работата ви е седяща и в затворено помещение.
Понижаването на температурите се отразява на сърдечната дейност. Във ваша полза е да си организирате консултация с кардиолог. Ако има проблеми спазвайте стриктно препоръките, а ако всичко е наред (по-вероятния вариант), то може да поддържате физическата си форма по предпочитан от вас начин предимно за удоволствие, а не по задължение.
Не спазвайте диети, но и не преяждайте. Правилният принцип е „умереност във всичко“, включително и по отношение на емоциите.

РАК

Енергетиката ви е стабилна, с каквото и да се захванете ще го направите по най-добрия начин. В състояние сте да действате „на бързи обороти“, но за хората от обичайното ви обкръжение ще е трудно да се адаптират към темпото, което налагате и това на моменти може да ви направи раздразнителни. Изразходвайте енергията ни за спортни занимания вместо за спорове и разправии с близките си. Колкото по-спокойна обстановка създадете около себе си, толкова ще сте по-работоспособни, което всъщност ви доставя удоволствие. Избягвайте екстремните физически натоварвания, защото съществуват предпоставки за травми и не бива да ги пренебрегвате.
Използвайте почивните дни за излети сред природата, най-ефективният начин за поддържане на тонуса. Увеличете приема на растителна храна за сметка на тази от животински произход. Даже може да си определите 1-2 дни в седмицата за „вегетариански“, няма да ви навреди. Ако ви хрумне да промените прическата си, то в края на месеца ще е най-подходящият момент.

ЛЪВ

Тонусът ви е стабилен и няма обективни причини за сериозни здравословни оплаквания през този месец. По-задълбочена грижа за здравето си трябва ва проявят онези представители на вашия знак, които имат наследствени заболявания в рода си. Желателно е да си организират цялостен преглед при личния лекар, за да отхвърлят всички съмнения, които биха ги разтревожили.
В дните с резки понижения на температурите бъбреците ви ще са уязвими. Избирайте топли дрехи и, още по-важно, топли и непромокаеми обувки. Охлаждането на краката е най-бързият причинител на настинка и съпътстващите я досадни симптоми. За предпочитане е да си организирате активна почивка, но без да практикувате екстремни спортове, които може да доведат до трайни травми.
Що се отнася до външния вид на този етап е по-добре да не експериментирате, още по-малко пък под чуждо влияние.

ДЕВА

Темата „здраве и лична хигиена“ е основна за представителите на вашия знак, но независимо от това през този месец е желателно да се грижите още по-старателно за себе си. Не пренебрегвайте симптомите на заболяване и търсете незабавна консултация с личния си лекар. Изобщо, ориентирайте се към превенция, за да предотвратите периода на лечение. Осигурявайте си пълноценна почивка. Вие сте перфекционисти и, за да сте доволни от работата си, сте в състояние да работите до късно вечер или в свободните си дни. Абсолютно погрешна тактика, която рано или късно ще докара организма ви до стресово състояние.
Движете се. Не само за да поддържате мускулите или фигурата си, но и за да съчетаете физическото с психическото равновесие. Движението за вас е източник на позитивизъм и добро настроение.
Спа-процедура веднъж седмично ще се отрази прекрасно на тонуса ви, но експериментите с непозната козметика не са препоръчителни.

ВЕЗНИ

Умерените спортни занимания през равни интервали от време, например 1-2 пъти седмично, са най-добрият начин да предотвратите пристъпите на депресия, провокирани от мрачното време. Подходящи са всякакви спортове на закрито, които ви тонизират, а не ви изтощават.
Не е изключено още в началото на месеца да усетите леко неразположение, свързано с функциите на жлъчката. Ограничете употребата на мазни и висококалорични продукти и, ако състоянието ви не се промени, потърсете консултация със специалист. Не гладувайте и не прилагайте драстични диети. През втората половина на месеца е особено важно да си осигурявате достатъчно сън. Тогава, при желание от ваша страна, бихте могли много лесно да се откажете от вредните навици. Що се отнася до външния вид обичайната грижа ще е достатъчна, за да изглеждате перфектно.

СКОРПИОН

Здравословното ви състояние зависи от начина, по който изразходвате енергията си. Разпределяйте силите си равномерно. Работоспособността ви е на много високо ниво, но това не означава, че трябва да се лишавате от почивка. Преумората ще се отрази негативно както на имунната ви система, така и на хроничните оплаквания, ако имате такива. Превенцията е важна, консултирайте се с личния си лекар за приемане на подходящ витаминно-минерален комплекс, който ще подейства като щит срещу острите вирусни инфекции, които с напредването на зимата и понижаването на температурите набират сила.
Не прекалявайте със спортните натоварвания. Увеличавайте ги бавно и то чак през втората половина на месеца. Игровите спортове ще ви доставят по-голямо удоволствие от силовите. Не си правете експерименти с външния вид. Кожата и косата ви ще се нуждаят от по-старателна грижа, отколкото полагате обикновено.

СКОРПИОН

В началото на месеца може да се чувствате по-отпаднали, да не ви се иска да си давате много зор и точно така трябва да направите. Да действате с умерено темпо, да не се опитвате да доказвате присъщото си трудолюбие и умения. Бавно, но устойчиво тонусът ви ще се повишава. Първоначално ще се отрази на психиката ви, ще реагирате много по-уравновесено на изненадите, ще се изостри чувството ви за хумор. Ако все пак усетите някакво неразположение реагирайте незабавно, посетете личния си лекар и се лекувайте с проверени методи.
Активни спортни занимания може да си позволят само онези от вас, които тренират отдавна и ежедневно. За всички останали ходенето пеша, разходките на открито, ежеседмична спа-процедура, сауна или масаж ще са напълно достатъчни за укрепване на физическото състояние.
Въздържайте се от сериозни промени, свързани с външния вид. Използвайте тестери, ако сте решили да ползвате нова козметика за кожата и косата. Не е желателно да ползвате солариум или да си правите татуировки.

КОЗИРОК

Физическото и психическото ви състояние са еднакво стабилни и нищо не подсказва, че ще се наложи да се справяте със сериозни здравословни проблеми през този месец. Настроението ви ще е толкова по-жизнерадостно, колкото е по-приятна компанията, в която се намирате. Задължително отделяйте време за спорт и туризъм. Колективните спортове през този месец са за предпочитане пред индивидуалните.
В случай, че ангажиментите не ви позволяват редовни спортни занимания през седмицата, организирайте си излети сред природата в почивните дни. Подбирайте подходяща компания и тонусът ви ще е стабилен. Съобразявайте облеклото и най-вече обувките си с външните температури. Уязвима зона през този месец са вените ви, усетите ли симптоми на неразположение незабавно се консултирайте със специалист.

ВОДОЛЕЙ

Причината за всичките ви здравословни оплаквания през този месец ще е една и се нарича умора. Проектите, над които работите ще са увлекателни, ще ви дадат възможност да демонстрирате професионализма и творческите си виждания и вие просто ще забравите, че работното време се простира в конкретни граници. Не зацикляйте на едно и също нещо, ако не ви се получи от първия път. Не се тревожете за финансовия еквивалент от работата си, ще получите уговореното заплащане в уговорените срокове. Опитайте се да предотвратите или смекчите стресовите ситуации чрез любимите си занимания.
Уязвими са нервната ви система и гръбнака. За стабилен тонус и психика ви е нужен достатъчно сън. За да избегнете досадните болки в кръста и раменете е желателно да се консултирате с личния си лекар и кинезитерапевт за подходящ физиотерапевтичен комплекс.

РИБИ

Динамиката на събитията на моменти ще е изтощителна. Приемете ги такива, каквито са и се опитайте да се придържате към собствените си цели, доколкото е възможно. Не изпадайте в меланхолия и мрачно настроение, ако нещата не се получават според предвижданията ви. Физическото ви състояние е пряко свързано с психическото и ако усетите пристъпи на главоболие, световъртеж, липса на апетит, безсъние не отлагайте прегледа при личния си лекар.
Ежедневните натоварвания ще са в рамките на обичайното, независимо че на вас понякога ще ви изглеждат прекомерни. В такива дни задължително си организирайте минимум половин часова разходка на открито, освен ако времето не е дъждовно или мъгливо.
Уязвима зона са белите ви дробове. Избягвайте употребата на климатик. Проветрявайте помещенията, в които пребивавате на всеки 2 часа за 10-15 минути. Желателно е да имате приток на свеж въздух по време на сън. През втората половина на месеца тонусът ви постепенно ще се повишава и стабилизира.

puls.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви