Настоящата календарна година се очертава като най-силна за ДТ „Адриана Будевска“ от икономическа гледна точка, съобщи директорът на театъра Борислав Чакринов. Приходите са скочили средно между 60 и 70%. От продадените билети зависи бюджетът на културната институция, припомни Чакринов. За всеки продаден билет театърът получава по 2.50 лв. държавна субсидия. Докато през 2017 год. бюджетът е 1.6 млн. лв., то през тази той надхвърля 2 млн. лв.

Днес, в Деня на народните будители, театърът представя „Призраци“ с участието на Златко Ангелов, Ива Папазова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов и Бойка Велкова. Пиесата „Призраци“ на „бащата на съвременната драма“ Хенрик Ибсен повдига всички тези въпроси, но не иска да им даде еднозначен отговор, защото същинската цел на тази семейна история е да открие скритата причина.

„Мрак“ от Антон Страшимиров, „Лъжата“ с блестящ актьорски състав, който включва : Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов и Милена Маркова се превръща в зрелище, което със сигурност също не бихте искали да пропуснете. През ноември предстои и „Един безумен уикенд“ – история за любов, изневяра и хаоса в ежедневието на интимния ни живот.


Предстоящите постановки са на 13.11. – „Да минеш под дъгата“ с Тони Димитрова, Асен Лозанов и Веселин Плачков. Пиесата е драматичен разказ за последните лъчи на дъгата. Тя пресъздава последните концерти на Джуди Гарланд /майката на Лайза Минели/ в Лондон, няколко месеца преди смъртта й. Край нея са последният й съпруг Мики Дийнс и любимия й пиантист Антъни.

Бургаските фенове на драмата ще имат възможност да видят Албена Колева – дъщерята на Тодор Колев. Тя излиза на сцената на драматичен театър „Адриана Будевска“ на 6-ти ноември от 19.00 часа в комедията „Женитба по обяви“ по Марио Гавран. На нея ще партнират колегите й Валентин Танев и Тончо Токмакчиев. „Женитба по обяви“ е едно приключение, в което се впускат самотни, обичащи, емоционални и артистични хора. Те може да са смешни, тъжни, объркани, но никога неискрени“, припомня актьорът Валентин Танев, който поставя пиесата на морска сцена. След премиерата на 6-ти ноември, тя ще бъде играна на бургаска сцена на 29-ти ноември.

Няма как да не насочим внимание и към „Лес“. Премиерата на постановката по Островски ще е на 9.11. Тя ще се играе и на 15.11. С „Лес“ театърът ще отбележи важна годишнина от творческата кариера на Димитрина Тенева /снимката горе/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 + one =