Кметът на Бургас Димитър Николов и евродепутатът и зам.председател на ВМРО Ангел Джамбазки се срещнаха днес по повод Деня на народните будители.

В разговор между двамата се е зародила и идеята Бургас да привлече повече британски граждани, които искат да останат жители на ЕС след Брекзит

В Бургас има много символика, има море, има култура и история, все общи неща, които биха могли да бъдат интересни за британците. А те тепърва ще търсят начини да останат европейски граждани. С кметът Николов обсъдихме как Бургас би бил интересен за британците и да привлича техния бизнес. Те са предприемчиви хора, любопитни са, биха вкарали свежи пари в общинския бюджет. Една такава идея е осъществима и добра. Кметът тук има иновативен и находчив подход, подобно нещо ще му отива. Има много други кметове, които не биха са занимавали с подобно нещо, защото няма да го разберат„, каза Джамбазки.

Евродепутатът поясни, че процесите по излизане от ЕС изглежда ще бъдат без споразумение, което означавало затруднение не само за гражданите на Обединеното кралство, но затруднения и за търговията

Много хора щели да търсят начини как да запазят бизнеса си в рамките на Европа.

Кметът Николов подари на Джамбазки и красив фотос на остров Света Анастасия, който евродепутатът да закачи в офиса си в европарламента. Джамбазки участва в открита приемна за среща с гражданите на Бургас. По повод празника, на бургазлии бяха раздадени стотици български трибагреници и тематични брошури с родолюбиво съдържание, в чест на нашите народни будители.

1 КОМЕНТАР

  1. Тоя Джамбазки в ред ли , твърдейки за англичаните: „А те тепърва ще търсят начини да останат европейски граждани“. Ще има Бойко да ходи на пръсти пред Тереза и да се моли за двустранни договори. Ама тая не е баба му Меркел. И кво ще намерят в Бургас англичаните – гарата, за да отпътуват към Слънчака. Ей, че са фантазьори. Пуснете тази статия и първи април!!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви