Окръжна прокуратура – Бургас указа на РИОСВ – Бургас да предприеме принудителна административна мярка – да затвори пречиствателна станция, намиращата се в района на Ваканционно селище Елените.

Действията на Прокуратурата са продиктувани съобразно чл.158, т.3 и т.4 от ЗООС (възникване на непосредствена опасност за увреждане на околната среда или увреждане на здравето или имуществото на хората; предотвратяване или преустановяване на административни нарушения, свързани с опазване на околната среда, както и предотвратяване и/или отстраняване на вредните последици от тези нарушения) и чл.60 и следващите от АПК.

С оглед на последното Окръжна прокуратура – Бургас е дала срок на РИОСВ – Бургас да уведоми  наблюдаващия прокурор  за предприетите свои действия в срок до 05.11.2018г.

Окръжна прокуратура – Бургас е предприела същите действия и през месец октомври 2017г. В отговор Директорът на РИОСВ Бургас е посочил, че е преценено да не се използва този инструментариум, за да не бъде доведен до риск туристическия сезон през 2018г.

Припомняме, че вчера от РИОСВ обявиха, че са подали сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев. Той е за неизплатени над 7 милиона лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище “Елените“

Тя няма разрешително за ползване като воден обект от 2012 г. Съоръжението пречиства отпадните води на хотелите и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, но капацитетът му е недостатъчен, категоричен е директорът на екоинспекцията Тонка Атанасова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви