Нови почетни граждани и очаквани спорове за премахването на комунистическата плоча на фасадата на Механото са сред най-любопитните докладни записки на днешното заседание на Общински съвет-Бургас.

Близо 40 докладните за заседанието, като първите 5 са за избор на нови почетни граждани – Петър Дойчев, Константин Коцев, Никола Станчев, Мустафа Чаушев, Стойчо Кьосев, както и 1 избор за почетен съветник – Рикардо Тоскани

Кметът Димитър Николов иска Димитър Николов извършване на вътрешнокомпенсирани промени в бюджета и разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2018 година.

След това той ще даде и информация за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз на Община Бургас към 30.06.2018 г.

Николов също така предлага на съветниците и участие  на  Община Бургас, като асоцииран партньор, в изпълнението на интегриран проект в приоритет „Въздух“ и с наименование “Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма Лайф 2017 – Life Action Grant 2017.

Зам.-кметът Красимир Стойчев входира докладна намаляване на месечната наемна цена между „Бургасбус“ ЕООД и Община Бургас за ползване на моторни превозни средства

Очакват се и тежки дебати между съветниците от БСП и ГЕРБ относно докладната на Георги Дракалиев, Димитър Людиев, Петко Георгиев, Станимир Апостолов и Виолета Илиева относно демонтиране на плоча с идеологически надпис, поставена на фасадата на ПГМЕЕ – Бургас.

Заседанието завършва с питания от страна на общински съветници към администрацията. Първото е на Тодор Ангелов относно възстановяване на извършени непризнати разходи към Община Бургас.

След питане на Живко Табаков за провеждане на „Фестивал на рибата и виното“ 2018 г. на територията на Община Бургас

Калояна Живкова и Димчо Грудев, общински съветници от групата на ПП ГЕРБ, искат да разбера дали ще започне нова кампания за премахване на моторни превозни средства, които не са в движение, но заемат паркоместа на територията на  Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви