Всички са гледали холивудската версия на мюзикъла „Магьосникът от Оз“. И всички помнят малкото момиченце, с кошничка в ръка, което подскача по жълтата пътека и пее: „Някъде там под дъгата“. Повтарят името й – Джуди Гарланд. Магията се е случила, милионите зрители са влюбени и омагьосани.

Пиесата „Да минеш под дъгата“, която ДТ „Адриана Будевска“ представя е драматичен разказ за последните лъчи на дъгата. За последните концерти на Джуди Гарланд в Лондон, няколко месеца преди смъртта й. Край нея са последният й съпруг Мики Дийнс и любимият й пиантист Антъни.

„Това е една пиеса за цената на успеха и за непостижимостта на човешкото щастие“, каза на пресконференция пред медии директорът на театъра Борислав Чакринов. Той е и постановчик на пиесата.

Десетина години след написването си пиесата „Да минеш под дъгата“ успешно шества по театралните сцени от Уест енд до Бродуей.

Дойде време да я видят и бургаските зрители в изпълнението на великолепното актьорско трио – Тони Димитрова, Веселин Плачков и Асен Лозанов. Постановката е тази вечер от 19.00 часа, а срледващото представление на 13.11., също от 19.00 часа.

От премиерата си в края на август тя е играна няколко пъти пред публика и определено жъне успехи, добави Чакринов. Той припомни, че оригиналното заглавие е „Краят на дъгата“ и то дебютира през януари 2012 г. в САЩ, в театър „Гътри“ /Минеаполис/. След това се пренася на „Бродуей в театър „Бласоко“. Има три номинации за театралната награда Тони, включително и за „най-добра актриса“ за Бенет. Пиесата е адаптирана и за филма „Джуди“, чиято раля се играе от Рене Зелуегър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

8 + ten =